15 Temmuz 2015 Çarşamba

Stardoll nedir?

Stardoll kağıt bebek kavramına dayalı bir tarayıcı oyunudur. Stardoll modayı, alışverişi, dekore etmeyi, yaratıcılığı ve yeni arkadaşlar edinmeyi seven kızlar için özel açılmış en büyük topluluk sitesidir. Üyeler kendi Stardoll'unu yaratır, alışverişe çıkar, süslenir, evini dekore eder, yaratıcılığını serbest bırakır ve yeni arkadaşlar edinirler.

Stardoll ilk olarak Geocities üzerinde, kağıt bebekler hakkında kişisel sayfa olarak 2004 yılında Paperdoll Heaven adıyla ortaya çıktı.  "Kızların erkeklerin oynadığı savaş oyunlarından kurtulması" amacıyla Liisa Wrang (Finlandiya'lı 57 yaşında emekli hizmetçi) tarafından yaratıldı. Index Ventures ve Sequoia Capital girişim fonu kazandıktan sonra 2006 yılında genişletilmiştir. 2006 yılında lansmanı yapılmıştır ve sitenin demografik hedefi 9 ve 17 yaş arasındaki kız ve erkek çocuklar olmuştur. Siteye ücretsiz üye olmayı seçebilir veya siteye özel üstün özelliklerden faydalanmak isterseniz "Süperstar" olarak nitelendirilen ücretli üyeliği de tercih edebilirsiniz. Stardoll'un şu anda 300 milyondan fazla üyesi bulunmaktadır.

Oyun temelde 7 yaş üstündeki kızları hedeflese de erkekler de üye olabilmekte. Üye olunduktan sonra kural ve düzenlemeler tanıtılır, oyuna başlanabilmesi için 600 Starcoins ve 12 Stardollar hesaba eklenir. Üye eğer isterse daha sonra para yükleyerek statüsünü yükseltip daha fazla sanal para kazanabilir. Starplaza'da bebeğinize kıyafet, makyaj malzemeleri ve suit için nesneler satın alabilir, Süperstar olduktan sonra Starbazaar'da ürünlerinizi satıp "Stardollar" ve "Starcoin" kazanabilirsiniz. (Starbazaar'da Süperstar olmadan da alışveriş yapabilirsiniz ancak satış yapamazsınız.) Arkadaş edinebilir, giysi giydirme ve sitedeki diğer oyunları oynayabilirsiniz.

Stardoll kesinlikle çok eğlenceli.Ama One-Stop kurallarına karşı gelinmemeli.Üye olmakta fayda var ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder